A hátránykompenzálás lehetőségei civil programokban

(16 órás engedélyezett felnőttképzés)

Nyilvántartásba vételi száma: B/2020/002217

A képzés célja, hogy a képzésben résztvevők megismerjék, hogy felelős állampolgárként hogyan segíthetik a hátrányos helyzetű tanulókat támogató civil kezdeményezéseket, így tanodák, mentorprogramok vagy egyéb oktatási hátránykompenzáló projektek megvalósulását. A képzés célja a méltányos oktatás, valamint a különböző hátránykompenzáló programok egyéni és társadalmi előnyeinek megismerése, a méltányos oktatás és a hátrányos helyzetű tanulók támogatásához szükséges állampolgári ismeretek átadása, lehetőségek áttekintése.

A képzés során a résztvevők megismerik az oktatási szegregáció mechanizmusait, valamint különböző hátránykompenzáló programok (pl. tanodák) működésének céljait és sajátosságait.

A képzés alapítója, szervezője: Motiváció Oktatási Egyesület, nyilvántartásba vételi száma: B/2020/002217

Képzéseinket ajánljuk általános és középiskolás korú gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozók, oktatási vagy szociális területen dolgozó szakemberek (pl. pedagógusok, mentorok, animátorok, közösségszervezők) szülők, pedagógusjelöltek és további segítő szakmát tanuló felsőoktatási hallgatók, valamint oktatással, jogérvényesítéssel, hátránykompenzálással foglalkozó civilszervezetek és állami intézmények munkatársai számára.