Rendszeresen lehetőséget biztosítunk fiataloknak, hogy önkéntesként bekapcsolódhassanak tevékenységeinkbe, ezáltal tapasztalatot gyűjthessenek hátrányos helyzetű tanulók oktatásában, fejlesztésében, valamint különböző programok szervezésében. A lehetőséget elsősorban segítő hivatásra készülő (pl. pedagógus, szociális munkás, pszichológus, kulturális mediátor, andragógus) felsőoktatási hallgatóknak ajánljuk, de mindenkit szívesen látunk. Így fiatalabbakat (középiskolásokat) és idősebbeket, valamint más pályákra készülőket vagy más területen tapasztalatokkal rendelkezőket is szívesen fogadunk.

Nem csak gyermekek, fiatalok támogatása kapcsán várjuk önkéntesek jelentkezését. Számos további kompetencia (pl. kommunikáció és marketing, jog, rendezvényszervezés) hasznos lehet számunkra, illetve a felsoroltakon kívül az is segítséget jelenthet, ha rendszeresen vagy alkalmanként van néhány szabad órád, amit hasznosan töltenél el.

Tapasztalataink szerint a segítő hivatásra készülő fiatalok az önkéntesség által megszerzett referenciákkal nagyobb eséllyel pályázhatnak meg bizonyos állásokat, illetve egyéb területeken is értékelik a munkáltatók az önkéntességet.

Csatlakozásra általában a felsőoktatási félévek kezdetén van lehetőség, mivel azoknak az önkénteseknek, akik gyermekekkel, fiatalokkal szeretnének foglalkozni, részt kell venniük egy képzésen. A gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozó önkéntesek egy tapasztalt pedagógus, mentor mellé csatlakozhatnak be.

Jó, ha tudod, hogy ahhoz, hogy önkéntesként csatlakozhass programjainkhoz, két akkreditált, engedélyezett képzésünkön is részt kell majd venned, melyeken módszertani, valamint esélyegyenlőségi témájú tudást adunk át neked, ingyenesen! A következő toborzási időszak várhatóan 2019 szeptemberében kezdődik.